Restaurant K10 Satu Mare

Seară Mediteraneană

bucatarul chef, bucatarul k10 si somelierul intr-o poza de grup

Așa cum am obișnuit deja prietenii noștri din Satu Mare, din când în când organizăm evenimente tematice în care combinăm preparate culinare sofisticate din diverse colțuri ale lumii cu vinuri special alese potrivite atent de somelieri pricepuți și maeștri bucătari foarte talentați.

Încă ne sunt proaspete în minte aromele ultimului eveniment de la sfârșitul lui septembrie, când împreună cu Chef Cesar Alonso Velasquez Baez și Casa de Vinuri Cotnari am asamblat o seară în care am combinat arome specific mediteraneene.

bucatar chef restaurant satu mare

Chiar de la crearea evenimentului pe Facebook am primit reacții deosebite, ceea ce ne întărește convingerea că acest gen de evenimente este foarte apreciat la noi în oraș și nu numai. Și știm de ceva vreme că acestea aduc laolaltă oameni care știu să guste din minunățiile pe care această lume ni le pune la dispoziție, chiar aici la noi acasă.

tigaie cu flacara de la flambat

Misiunea noastră, aici în comunitatea din care facem parte, a fost de la început și continuă să fie aceea de a aduce mai aproape de noi bucătăria internațională pentru a ne educa pe cât ne stă în putință în privința asocierilor culinare de top, câtă vreme avem șansa să putem călători în toată lumea.

Bucatar chef resuatrant satu mare k10

Chef Cesar este originar din Chile, dar a venit în Europa la 20 de ani. După 8 ani petrecuți în Spania, unde și-a desăvârșit abilitățile de bucatar, Cesar a fost cucerit de o româncă și s-a stabilit în România. Și asta îl face să cunoască și preferințele românilor, motiv pentru care l-am considerat o opțiune excelentă pentru a face ceva deosebit.

somelier casa de vinuri cotnari

Am început cu un tartar semi-cald de creveți al pil-pil cu brunoise de legume verzi și spumă de lime asociat cu un Spumant Colocviu Frâncuşă.

aperitiv tartar cu creveti seara mediteraneana restaurant k10 satu mare
vinul asociat la tartar creveti colocviu francusa spumant

Am continuat cu arome marine de midii în sos de unt cu vin alb si verdețuri servite cu pâine prăjită. Aici Alin Mureșan de la Casa de Vinuri Cotnari ne-a recomandat un Spumant Colocviu Tămâioasă Românească, care completat excelent preparatul culinar.

farfurie cu modii gatite in unt pentru seara mediteraneana

farfurie de fructe de mare servita la masa in cadrul evenimentului tematic

frapiera cu sticle de vin spumant de la casa de vinuri cotnari

Am avut și pește (filé de Corvina) pe care Chef Cesar l-a confiat în ierburi la foc mic și l-a servit cu orez negru, mazăre și suquet de creveți. După Feteasca Albă Colocviu, parcă vorbeam cu toții aceeași limbă.

farfurie cu file de corvina din meniul serii mediteraneene

Între timp comesenii s-au relaxat și parcă toți ne cunoșteam de cand e lumea. Așa e la o masă între prieteni.

oameni le mese

oameni discutand

somelier servind bautura si meseni discutand

comeseni avand o conversatie la cina

dintre invitatii la seara mediteraneana

Pentru că zona mediteraneană nu înseamnă doar viețuitoare acvatice, maestrul bucătar ne-a servit un piept de raţă crocant cu cartofi bouchon, crumble de arahide servit cu caramel de cognac. Vedeta vinurilor serii, Castel Vlădoianu a adus exact ceea ce trebuia pentru a declara deja seara ca una reușită.

farfurie cu file de rata

imagine de interior cu logo si clientii in plan indepartat

plan apropiat eticheta sticla de vin castel vladoianu de la casa de vinuri cotnari

La desert ne-am răsfățat cu un tzatziki dulce cu sirop de lavandă și tuile de susan negru. Grasa de Cotnari Dulce din gama Domenii a închis cercul în așa fel încât deja ne gândim la următorul eveniment.

somelier casa de vinuri cotnari toarna in pahar

ospatarul serveste in farfuriea adanca desertul de la seara mediteraneana

plan apropiat cu desertul

Mulțumim pentru o seară de vis Chef Cesar Alonso Velasquez Baez, Alin Mureșan / Casa de Vinuri Cotnari, Andrada Banc – tânăra și talentata noastră bucătar chef și Dragoș Events pentru imaginile care vă arată că nu a fost totul doar un vis.

bucatarul chef, bucatarul k10 si somelierul intr-o poza de grup

Lasă un răspuns

*

Comanda Online