A fost frumos. Dar cu ce poți compara o seară minunată, cu preparate specific spaniole, vinuri selecționate alese special pentru meniul pregătit, totul ambalat în muzică de chitară clasică? Poate doar cu altă seară spaniolă…
Am servit cinci feluri de mâncare, acompaniate de patru vinuri atent selecționate de somelierul Domeniilor Recaș.
Am început cu Tapas după care am continuat cu Carpaccio de caracatiță.
Între timp, în bucătarie se găteau la foc mic (sau nu) preparatele calde ce urmau să ne bucure pentru restul serii.
Iar noi stropeam aperitivul cu vin și ascultam povestea strugurilor, soarelui, colinelor și oamenilor de la Recaș.
Totul se întampla pe muzică de chitară clasică cântată de Marian Bălan. Dacă nu ați fot acolo (sau aici), puteți închide ochii și ascultați Romanța spaniolă anonimă sau Asturias a lui Isaac Albeniz și o să vă puteți face o părere despre cum a fost.
Nu am trecut direct la mâncarea caldă, am mai stat la o poveste, am servit un Gazpacho, am mai depănat…
Paella cu fructe de mare ne-a învăluit în miresmele țărmurilor iberice, ne-am adus aminte care pe unde am mai mâncat-o și cine pe cine mai cunoaște prin Spania.
Spre final am gustat o specialitate din pasăre, pui glasat cu miere acompaniat de morcov, dovlecel și tot felul de arome.
Spre final limbile s-au dezmorțit, atmosfera s-a destins, totul datorită prietenilor de care ne-am înconjurat.